Miten aloittaa terveelliset elämäntavat pitkän tauon jälkeen?

Varmasti kaikilla tulee sellaisia "kausia", että on kiireitä ja motivaatio on hukassa. Ei jaksa/kerkeä panostamaan terveelliseen ravintoon saatika liikkumiseen. Pikkuhiljaa siitä alkaa tulemaan kierre ja aloittamisesta tulee joka päivä ja viikko vain hankalempaa. Loppujenlopuksi ollaan siinä tilanteessa, missä aikaa kyllä löytyisi, mutta keksitään tekosyitä, koska aloittaminen vain tuntuu niin vaikealta. 

Minulla ainakin on käynyt näin. Joskus oikeasti on ollut sellainen tilanne, ettei yksinkertaisesti ole kerinnyt. Mutta sitten täytyy myös myöntää, että minulla on ollut sellaisiakin tilanteita, kun olisin kerinnyt, mutta keksin tekosyitä itselleni, ettei minun tarvitsisi mennä treenaamaan. 

 Sitten kun saa taas siitä motivaatiosta kiinni ja haluaisi alkaa uudelleen aloittamaan terveellisempiä elämäntapoja, lähdetään sata lasissa ja väsytään jo viikossa, koska joka lihas huutaa hoosiannaa ja kaikenlisäksi on nälkä koko ajan. Ei näin. Tai kukin tavallaan, mutta minulla tämä ei ainakaan toimisi.

Taas jos et tiedä, mistä aloittaisit, tässä sinulle muutamia pikku vinkkejä. Ensinnäkin kannattaa lähteä taas pikkuhiljaa. Sanonta "hiljaa hyvä tulee" sopii mielestäni tähän niin hyvin. Lähde lenkille tai  vaikka salille vain kerran viikossa.  Lisää treenikertoja joka viikko yksi lisää siihen asti. että niitä on sopivasti omasta mielestäsi ja mielenkiinto säilyy.

Etsi itsellesi uusi harrastus. Yleensä näin syksyllä alkaa vaikka mitä jumppia ja ryhmiä, joten mikset sinäkin etsisi itsellesi jonkin uuden lajin. Vaikka potkunyrkkeily! Näin liikkuminenkaan ei tunnu niin työlläälle, kun oppii kokoajan uutta ja ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen.

Tässäkin itsellensä tavoitteen asettaminen on tärkeää. Enemmän siitä, kuinka tavoitteita kannattaa asettaa, löytyy täältä

Haasta kaverisikin mukaan. Treenaaminen yhdessä on paljon kivempaa. Kannustakaa toisianne ja sopikaa yhteisiä kauppareissuja ja lenkki-iltoja. Monesti yksin ollessa ei tule niin helposti lähdettyä liikkeelle, mutta kun on sopinut jonkun toisen kanssa menosta, ei sitä kehtaa perua enään. 

Näitä vinkkejä tulisi vielä lisääkin, mutten halua tästä nyt mitään romaania :D! Joten jätetään tämä nyt tähän ja kirjoittelen aiheesta vielä joku päivä vaikka lisää :).




Oikein hyvää viikon aloitusta kaikille !:)

Minua voi seurata myös:

Instagramissa @minnaeveliina

Snapchatissa @minnaeveliina

Facebookissa @MinnaEveliina




Kommentit

Suositut tekstit