Miten pitää yllä fyysistä kuntoa?

Noniin hyvää maanantaita tyypit 😍 Lupasin hieman avata yhtä aihetta, mikä herätti minussa itsessäni paljon ajatuksia viikonlopun koulutuksessa. Ja se aihe oli arkiliikunta. Tiedän, että olen aiemminkin kirjoittanut siitä, mutta palaan asiaan silti vielä kertaalleen.

Ensinnäkin, jos ette koskaan ole tutustunut liikuntapiirakkaan, niin löydät sen täältä. Mutta siinä tosiaan on hyvin kuvattu, kuinka paljon aikuisen ihmisen pitäisi liikkua vähintään viikon aikana. Ja kun sitä piirakkaa katsoo, mistä viikottainen liikunta koostuu eniten? No kestävyyskuntoliikunnasta. No miten sitä pystyy totteuttamaan? Kotitöillä, pihatöillä, harrastuksilla, ARKI-, hyöty- ja työmatkaliikunnalla esimerkiksi.

Vuonna 2009 tehdyn THL:n tutkimuksen mukaan aikusiväestöstä 11% suoritti tarpeeksi sekä kestävyys, että lihaskuntoharjoittelua, mikä on mielestäni ihan järkyttävää! Kun ihan maalaisjärjellä ajattelee kuinka helppoa kestävyysliikunnankin harjoittaminen on.

Arkiliikunta on yksinkertaisuudessaan sitä, että pienillä teoilla voit vaikuttaa päivittäiseen aktiivisuuteen paljonkin. Jos teet esimerkiksi istumatyötä, pidä huoli pienistä tauoista. Puolentunnein välein nouse ylös, kävele, venyttele ja sitten taas jatkat töitä. Laita vaikka herätyskello herättämään joset muuten huomaa! Kävele töihi, kauppaan. kaverin työ, pankkiin, postiin, rautakauppaan ihan mihin vaan on asiaa sinä päivänä! Tai jos on liian pitkä matka niin jätä auto vähän kauemmas.

Monesti sitä ajattelee vain, että minun pitäisi tehdä hirveän pitkiä lenkkejä päivästä toiseen, että kuntoni pysyy hyvänä. Voin lohduttaa, ei pakosta tarvitse. Jos vain keskittyy siihen, että pysyy päivän aikana muuten aktiivisena.

Mietitään, että töihin kävelymatka olisi 15 minuuttia. No jos joka päivä kävelet töihin ja takaisin kotiin, se tekee 2h 30min viikossa kestävyysliikuntaa ja SE ON SIINÄ! Viikon kestävyysliikunta on täynnä. Yksinkertaista, eikö! Siihen päälle vielä kaverin kanssa käyt kaksi kertaa viikossa salilla niin ollaan jo hyvällä mallilla.

Ajattelin ottaa tällä viikolla kokeiluun sellaisen askelmittarin ja kokeilla, kuinka helposti niitä askelia tulee päivän aikana. Niitähän pitäisi päivän aikana kertyä 10 000, mutta suurimmalla osalla työikäisistä kertyy vain 2000-3000. En tiedä mistä tämä tieto on, koska se kerrottiin meille koulussa. Mutta kokeillaa, kuinka minun käy. Lupaan sitten kertoa rehellisesti !:D

Huh nyt tuli tekstiä, mutta asia on tärkeä! Herättikö tämä jotain ajatuksia? Kerro ihmeessä, jos niin teki!:)

Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille😘

Kommentit

  1. Tärrkeä asia jota tulee liian harvoin mietittyä, hyvä kirjoitus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimeonomaan tärkeää🙏🏻 Kiitos paljon ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit