5 vinkkiä aloittelevalle kuntosaliharrastajalle

Minulle tuli toive, että tekisin postauksen siitä, kuinka minä olen alottanut kuntosalilla käymisen. Mielestäni tämä oli todella hyvä aihe. Kuitenkin kun rupesin asiaa pohtimaan ja postausta kirjoittamaan, ei se ollutkaan niin helppoa. Hirveän vaikeaa muistaa esimerkiksi, koska on ensimmäisen kerran edes kuntosalilla ruvennut käymään.


Jos nyt kuitenkin jostain aloittaa, niin muistaakseni paremmin kuntosaleihin olen tutustunut vasta Seinäjoelle muutettuani, eli noin vuonna 2012. Kävin ensin aina jonkun kaverin kanssa tutustumassa saleihin ja taisimme käydä ryhmäliikunnoissa. Sitten joskus uskaltauduin myös salin puolelle ja silloin tuli oikeastaan käytettyä vain laitteita. Sen verran jo ihan yläasteajoilta olen kuntosalilaitteita oppinut käyttämään, että olivat ne jonkin verran tuttuja. Eli tein liikkeet vain niillä laitteilla, mitkä tiesin.
Ensimmäisen saliohjelman olen suoraan sanottuna varmasti hankkinut jostain lehdestä. Fit- lehti ainakin on sellainen, missä tulee paljon eri treenivinkkejä ja jopa ihan kokonaisia treeniohjelmia. Silloin tuli hankittua ensimmäinen salijäsenyys Seinäjoen Easyfitille. Sali oli tai on mielestäni edelleenkin todella hyvä ja kävijöitä on laidasta laitaan. Niin vanhoja kuin nuoriakin sekä kokeneita ja kokemattomampia. 


Mutta kyllä pojat jännitti sinne salille mennä treeniohjelmaa tekemään, kun ei tiennyt sitten pätkän vertaa, mitä pitäisi tehdä ja kuinka. Lehdessä oli muistaakseni kuitenkin todella hyvät ohjeet. 

Harrastin siis tätä lehdistä löydettyjen treeniohjelmien tekoa varmasti ainakin pari vuotta, ennen kuin yksi tuttuni teki minulle ohjelman. Hän opiskeli silloin personal traineriksi ja teki siis todella halvalla kuntosaliohjelmia ja ohjauksia. Sitä noudatin sitten epäsäännöllisen säännöllisesti hetken aikaa, kunnes hankin itselleni oman personal trainerin.
Kokosin nyt muutaman  vinkin tähän postaukseen, mitä haluaisin omien kokemuksieni perusteella antaa niille, jotka haluaisivat kuntosalilla alkaa käymään:


1.       ÄLÄ MIETI MITÄ MUUT AJATTELEVAT!
·         Monesti sitä kuulee, kuinka sanotaan että kyllä mä muuten, mutta ku siellä on muitakin ja mitähän neki ajattelee kun mä sinne meen, enkä osaa mitään. Harvoin kukaan kuntosalilla toisten treeneihin keskittyy. Tai no, toki niitä uteliaitakin ihmisiä on, mutta mitä sitten. Anna toisten tuijottaa jos huvittaa.  

2.       SELAA NETTIÄ
·         Oikeasti nykypäivänä netti on täynnä erilaisia kuntosaliohjelmia. Monet tekevät kokonaisia youtube- videoitakin helpoista kuntosalitreeneistä niin yläkropalle kuin alakropallekin. Ja vielä bonuksena videoilla näytetään, kuinka liikkeet tehdään!

3.       TILAA URHEILULEHTIÄ
·         Monissa lehdissäkin, esimerkiksi Fit-lehdissä, on monia hyviä treenejä. Jos et halua ruveta lehteä tilaamaan, niin osta mielenkiintoisin irtonumero. Bonuksena lehdissä voi olla myös treenejä pihalle, mikäli ei esimerkiksi kesällä halua aikaansa kuluttaa hikisessä kuntosalissa.

4.       OPETTELE LIIKKEET OIKEIN
·         On hirveän tärkeää, että liikkeet tehdään oikein, sillä vältytään monilta loukkaantumisilta.  Jos et tiedä, miten liikettä tehdään, hanki ammattilainen, joka käy liikkeet läpi kanssasi. Siitä päästäänkin viimeiseen kohtaan.
  
5. HANKI ITSELLESI PERSONAL TRAINER
·         Kaikkein varmin keino on hankkia itselleen opettaja, joka ensinnäkin tekee juuri sinun toiveidesi mukaan ohjelman ja sitten vielä käy kanssasi liikkeet läpi, jotta osaat tehdä ne oikein.



Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille ja alkavaa uutta viikkoa !😘😘


Kuva on täältä

Kommentit

Suositut tekstit