Arkiliikunta


Heippa ja oikein hyvää maanantaita kaikille!:) Toivottavasti teillä on ollut yhtä hyvä ja rentouttava viikonloppu, kuten minulla. Olin koko viikonlopun Raisiossa siskoni luona kylässä ja kävimme myös Vantaalla koutuksessa, mistä varmasti tulee vielä enemmän kerrottua myöhemmin. 

No, nyt sitten itse asiaan. Tuolla isommalla paikkakunnalla ollessani tajusin, kuina HELPPOA on pienillä valinnoilla lisätä arkeensa liikuntaa. Monesti päivät voivat olla kiireisiä ja täytyy mennä paikasta toiseen. Voi myös olla, ettei kerkeä käymään lenkillä tai treenaamassa. Yksinkertaisilla, pienillä jutuilla näihin asioihin ei tarvitse varata aikaa, kun vain valitsee viisaasti. Ja sitten onkin huomaamattaan yhtäkkiä tullut päivän aikana vaikka kuinka paljon liikuttua. 

Monesti ajattelemme, että autolla kulkeminen sujuu helpoiten ja kyllähän se toisaalta näin onkin. Mutta se ei välttämättä ole aina se viisain vaihtoehto. Jos sinulla olisi mahdollisuus myös käyttää esimerkiksi pyörää tai saman matkan pääsisit kävellen, jos vain varaisit hieman aikaa, tee se! 

Minä ja siskoni harrastimme koko viikonlopun ajan hyötyliikuntaa ihan tarkoituksella. Ensinnäkin minun autoni jäi koko viikonlopuksi parkkiin, emmekä käyttäneet sitä. Kuljimme ainoastaan kävellen tai julkisilla. Halusin sunnuntaina testata mielenkiinnosta, kuinka paljon tulee oikeasti huomaamattaan käveltyä, vaikkeimme varsinaisella lenkillä käyneetkään. Käytin tähän puhelimen sovellusta Sport tracker. Jos et vielä ole puhelimeesi sitä ladannut, niin lataa ihmeessä. Siitä on hyvä seurata, kuinka pitkän matkan on kävellyt ja kauanko siinä meni. Kävimme siis sunnuntaina ensin Myllyssä, johon kävelimme ja tulimme sitten julkisilla takaisin. Tästä kertyi 4km kävelyä. Sitten söimme ja lähdimme Naantaliin kiertelemään ja katselemaan ihania maisemia. Naantalissa kävellessämme kilometrejä tuli yhteensä 7km! Eli koko päivän aikana kävelimme yhteensä 11km. Ihan vain sillä, että välillä valitsimme kävelemisen linja-auton sijaan.

Myös toinen kokeilu, minkä halusin tehdä viikonlopun ajan, oli käyttää portaita hissin sijaan. Siskoni asunto sijaitsi ylimmässä kerroksessa, joten yhden päivän aikana tuli helposti käveltyä yhteensä yli 300 porrasta! Mutta kuinka helppoa on lisätä hieman energian kulutusta ja hyvinvointia omaan elämäänsä? Minun mielestäni aika simppeliä. Eli miettikää, mitä kaikkia valintoja te voisitte tehdä omassa arjessanne, jotta voisitte lisätä hieman hyötyliikuntaa. Auton sijaan mennä kävellen salille, tai töihin. Käyttää niitä rappusia hissin sijaan. Pyöräillä ystävän työ kahville tai vaikka lähteä ystävän kanssa lenkille sen kahvittelun sijaan. Mahdollisuuksia on monen monta.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!





Kommentit

Suositut tekstit