Miten välttää herkkuhimot?

Kuinka usein tuleeki sellanen olo, että hupsista kun tuli syötyä melki kokonainen (eli siis kokonainen) suklaalevy sohvalla televisiota kattellessa? Se vaan vahingossa tarttui kaupasta mukaan, kun oli niin nälkä ja teki sitä suklaata siinä mieli. Jep, tuttua! 

Miten tällasia tilanteita voi sitten välttää? Olen ainakin itse henkilökohtaisesti hiljattain oppinut muutaman ihan hyvän kikan. Tosin olen ehkä tiennyt nämä asiat jo aikoja sitten, mutten oikeasti ole noudattanut niitä. 

Ensimmäisenä sanoisin, että älä hyvä ihminen mene nälkäisenä kauppaan! Se on ehkä pahin virhe minkä voi tehdä. Nälkäisenä tekisi mieli tyhjentää koko kauppa tyhjäksi ja ostaa kaikkea mitä vain mieleen tulee. Ajatellaan myös helposti, että otetaan jotain nopeaa ruokaa, ettei kotona tarvitse odottaa ruan valmistumista. Tällöin tulee valittua kaikkea valmisruokaa tai juuri se suklaalevy, senhän syö nopeaa!:D Eli jos mitenkään vain pystyt, syö ennen kauppareissua. 


Toinen vinkki, minkä antaisin on, että tee kauppalista valmiiksi aina mukaan. Tällöin ei niin helposti tartu mukaan mitään turhia ostoksia tai hetken mielitekoja. Kaikki tarvittava on valmiina listassa ja muuta ei tarvitsekkaan ostaa.

 

Lopuksi vielä kannattaa muistaa, että terveellisiäkin herkkuja on olemassa. Esimerkiksi itselläni aivan ehdottomaksi ykköseksi on tullut riisikakut ja proteiini pudding! Helppoa ja hyvää. Myös omenaa ja siihen hieman sekaan cashewpähkinöitä on hyvää. Eli ei niiden herkkujen aina tarvitse olla niin kummoisia, että ne hoitaa asiansa. Mutta toki tulee niitäkin päiviä kun oikeasti tekee mieli sitä suklaata ja sitten sitä syödään, se on ihan ok sekin! 

Eli siinä pari vinkkiä herkkuhimojen välttämiseksi, toivottavasti oli apua!:) Oikein hyvää tulevaa viikonloppua kaikille😘





Kommentit

Suositut tekstit