5 vinkkiä motivaation ylläpitämiseen

Usein kuulee, kuinka moni sanoo, että tarvis potkun persuksille tai motivaatio on hukassa. Näin käy monelle, myös minulle. Aina ei huvita, eikä löydy intoa liikkua. Mikä sitten auttaisi? Ajattelin listata muutamia asioita, joilla minä pidän omaa motivaatiotani yllä. Josko näistä olisi joillekkin sitten apua :)!

1. Ihan ensimmäiseksi minulla motivaatio pysyy yllä, kun mietin kysymystä MIKSI? Miksi käyn kuntosalilla? Miksi syön suurimman osan ajasta terveellisesti? Miksi teen ylipäätänsä mitään, mikä liittyy liikuntaan tai terveyteen? Sitä on oikeasti hyvä pohtia.

2. Laadin tarkat KONKREETRISET tavoitteet. Ei mitään, "olen 10 kuukauden päästä laiha", vaan ihan oikeasti sellaiset tavoitteet, mitä pystyy mittaamaan. Paino, ympärysmitat, kuinka pitkän matkan jaksaa juosta, kuinka monta punnerrusta ym. Ja AINA kirjoita tavoitteet ylös!!

3. Aseta tavoitteille aika. Eli missä ajassa saavutat mitäkin. Se, että sinulla on tietty aika, jolloin olet saavuttanut tavoitteesi, pitää varmasti sinut motivoituneena.

4. Älä aseta liian suuria tavoitteita. Jos ajatellaan, että yhdessä kuukaudessa esimerkiksi tapahtuu aivan hirveästi muutoksia ja sitten niitä ei tapahdukkaan, homma kaatuu aika varmasti siihen. Eli pienin askelin, pieniä tavoitteita.

5. Seuraa ihmisiä, jotka ovat saavuttaneet jo sen, mitä sinä tavoittelet. Kun olet luovuttamassa ja katsotkin jonkun kuvaa esimerkiksi, joka on just niin hyvässä kunnossa kun sinä haaveilet olevasi, kyllä se pullan pala tippuu kädestä aika nopsaa!

Se on ihan normaalia, että se motivaatio on välillä hukassa ja tuntuu, ettei mikään nappaa. Mutta jos oikein paljon jotain haluaa, niin kyllä se motivaatio sieltä palaa, kun vähän kaivelee. Mitään ei kuitenkaan kannata tehdä väkisin.

Oikein hyvää ja motivaation täyteistä loppuviikkoa kaikille 😗




Kommentit

Suositut tekstit