Millaisen personaltrainerin valitsen?

Nykypäivänä melkeimpä kuka vain pääsee personalttrainer kouluun ja siksi PT:itä on todella paljon. Mistä sitten tietää kenet valitsee ja kuka on hyvä ja kuka ei? Itselläni ainakin on muutamia seikkoja, jotka vaikuttava valinnassa. Koska PT:n palvelut eivät ole mistään halvimmasta päästä, niin haluaahan sitä rahalleen tottakai vastinetta.

Esikuva

Minulle tärkeää on, että personaltrainerini on saavuttanut jo jotain sellaista, mitä minä tavoittelen. Tiesitkö, että ympyröimällä itsesi sellaisten ihmisten ympärille, jotka ovat jo saavuttaneet jotain mitä sinä haluat, on todella motivoivaa? Keneltä muulta sinä oppisit paremmin, kuin siltä, joka on tehnyt juuri sen mitä tavoittelet. Oli se sitten tietynlainen kroppa, elämäntapamuutos, -10kg laidutus tai jossain kilpailussa pärjääminen. Pelkästään jo oman PT:si elämänasenne voi olla sinuun tarttuvaa.

Samanhenkinen

Tärkeää on myös, että kemiat kohtaa. Olisi hirveää työskennellä ihmisen kanssa, jonka kanssa et tule yhtään toimeen. On ihmisiä, joidenka kanssa kyllä siis tulee toimeen ja pystyy ihan asiallisesti kommunikoimaan. Mutta sitten on myös niitä ihmisiä, joidenka kanssa oikeasti klikkaa! Itse ainakin koen, että jos minulla on aidosti hyvä suhde PT:ni kanssa ja olemme samanhenkisiä, pystyn sanomaan hänelle myös suoraan, jos mielestäni jokin ei toimi.

Tavoitettavuus

Kannattaa myös miettiä, onko omalle kohdalle parempi, että PT on lähellä vai toimiiko myös etävalmennus. Itselläni on ollut vähän niinkuin kummatkin. Itse koen, että silloin tällöin PT:n näkeminen on todella hyvä ja juuri sitä, mitä kaipaan. Myös sitä pidän tärkeänä, että PT:ni on tavoitettavissa melkeimpä koska vain. Koska jos tulee jotain kysyttävää, on todella turhauttavaa odottaa siihen vastausta monta päivää. En nyt tarkoita, että yötä päivää pitäisi olla puhelimen ääressä. Mutta edes työaikoina.

Ammattitaito

Tietenkin on myös hyvä, että PT:ltä löytyy ammattitaitoa. Ja kaikkeahan ei opi kirjoista. Eli työkokemus on plussaa. Toki sekin mielestäni kertoo intohimosta ammattiaan kohtaan, jos haluaa kehittyä ja oppia kokoajan uutta. Eli lisäkouluttautuminen on myös hyvä. Mutta ei pakollinen!:) Voi myös olla todella hyvä valmentaja ihan vain personaltrainer koulun jälkeenkin. Paljon riippuu myös persoonasta.


Tällaisia maanantai aamun pohdintoja! Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Sellanen vinkki viä tähän väliin, että jos aamulla jo sängystä noustessasi päätät, että tästä päivästä tulee hyvä ja vaikka sanot sen ääneen itsellesi tai vaikka kumppanillesi, ei se voi kun pitää paikkaansa! Joten, TÄSTÄ TULEE HYVÄ PÄIVÄ💕




Kommentit

Suositut tekstit