Täytyykö liikunnan olla kivaa?

Täytyykö sen? No eei täydy. Senkun vain teet hampaat irvessä jotain, mistä et ollenkaan tykkää päivästä toiseen ja kaikki on tyytyväisiä. NO EI NÄIN! Tottakai siitä liikunnasta täytyy myös oikeasti pitää, että sitä jaksaa tehdä/harrastaa. päivästä toiseen ja viikosta toiseen.

Itselleen mukavan liikuntaharrastuksen löytäminen voi olla haasteellistakin, mutta kannattaa kokeilla paljon eri lajeja. Sen ei aina välttämättä tarvitse olla se kuntosalilla käyminen! Myös monet joukkuelajit ovat oikein hyviä vaihtoehtoja. Tai ryhmäliikuntatunnilla käyminen pari kertaa viikossa. Itse ainakin henkilökohtaisesti tykkään erittäin paljon ryhmäliikuntatunneista. Siellä saa jotenkin muista ihmisistä niin paljon puhtia ja jaksaa tehdä paljon paremmin kun on tsemppareita vieressä.

Joskus kuitenkin liikunnan aloittaminen voi tuntua nihkeältä ja mielummin jäisi esimerkiksi kotisohvalle kuin lähtisi lenkille. Tällaisessa tilanteessa ajatus " no en mene kun ei se tunnu kivalta" niin ei aina kuitenkaan ole se oikea ratkaisu. Joskus lähteminen voi tuntua hankalalta, mutta kun liikuntasuorituksen on tehnyt, olo onkin miljoona kertaa parempi! Oikeasti. Monet teitä ovat varmaan kokeneet tämän.

Itselläni ainakin joskus salille lähteminen on hankalaa ja joutuu itseään muutamaan otteeseen muistuttamaan, miksi tätä tekee, ennenkuin lähtee sinne salille. Mutta salilta lähtiessä olo on oikeasti AINA hyvä. En valehtele. Aina. Siksi siellä jaksankin käydä. Joten oikeasti etsikää itsellenne sellainen liikuntaharrastus, joka oikeasti tuottaa teille myös iloa psyykkisesti, eikä vain kohota teidän fyysistä kuntoa. Silloin liikunnan harrastaminen on mielekästä ja sitä jaksaa tehdä.

Mikä sinun lempi liikuntaharrastuksesi on?

Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille 😊💕



Kommentit

Suositut tekstit