Miten syödä reissulla?

Monesti terveellistä ruokavaliota on helppo noudattaa kotona, kun on jääkaapissa kaikki tarvittavat pöperöt ja ruokia on tehty jo monelle päivää valmiiksi. Kotosalla ei pakosta ole myöskään niin paljoa houkutuksia. Mutta entäs sitten, kun pukkaa viikonloppureissu?

Tämän vuoden aikana olen oikeastaan enemmistön ajasta ollut jos jonkinlaisella ruokavaliolla ja omat ruat on kulkenut vaikka ja missä mukana. Eli siis voin kertoa, että reissulla ei ole mahdotonta syödä terveellisesti. On muutamia konsteja, jolla se onnistuu helpsti.

Aivan ensimmäiseksi on vaihtoehtona, että teet omat eväät mukaan. Eli ihan samat ruuat mitä syöt kotonakin. Monissa hotelleissa esimerkiksi on jääkaappi mihin saa ruokaa tai sitten kannat kylmälaukkua mukana. Myös ruan lämmittäminen matkan varrella ei ole ongelma. ABC:lla on mikro aina asiakkaiden käytettävissä ja useat huoltoasemat ovat lämmittäneet ruokani kun kiltisti olen pyytänyt!:) Toki olen sitten ostanut myös kahvin tai jtn muuta juomista, etten vain omia eväitäni sinne ole mennyt syömään.


Jos ei omien eväiden mukana kiikuttaminen kuulosta yhtään mukavalta, on aina vaihtoehtona syödä niitä terveellisempiä vaihtoehtoja pysähdyspaikoilla ja ravintelissa. Ota sen hampparin ja ranskisten sijaan täyttävä salaatti. Ja varaudu välipaloihin! Myöskään reissussa oltaessa ei saa unohtaa säännöllistä syömistä. Pakkaa mukaan käsilaukkuun vaikka riisikakkuja ja kananmunia, joita voit napostella matkalla. Tai hyvät ravintoarvot sisältävä proteiinipatukka. Näin ei nälkä yllätä liian suurena ja on helpompi tehdä fiksumpia valintoja myös syömään pysähtyessä.

Jos lomamatkalla ollaan, niin ei saa unohtaa kuitenkaan siitä nauttimista ja kyllähän lomalla nyt herkutellaankin. Mutta nämä ihan vain vinkkinä, jos haluaa kuitenkin välttyä reissun jälkeiseltä pöhötykseltä ja turvotukselta, kun on syönyt miten sattuu. Eli näillä vinkeillä pääsee jo alkuun, jos lomareissulla suunnittelee ruokailuja hieman kevyempään tyyliin!:)


OIKEIN IHANAA LOPPUVIIKOA 💞

Minua voi seurata myös:

Youtube-kanava minna_eveliina

Instagramissa @minna_eveliina

Snapchatissa @minna_eveliina

Facebookissa @MinnaEveliina




Kommentit

Suositut tekstit