HIIT-treeni, helppo ja nopea tapa kuluttaa rasvaa

Heippa ja mukavaa torstaiehtoota! Mulla oli oikeasti mielessä ihan eri kirjotusaihe kuin tämä, mutta tuli hieman mutkia matkaan. Joten aihe on nyt tämä, eli HIIT- treeni. HIIT-treenit ovat minullekin hieman uudempi treenimuoto. Olen kuitenkin tykästynyt tähän kovasti ja kokenut sen hyvinkin tehokkaaksi. 

Eli HIIT- High Intensity interval training on treenimuoto, joka tehdään kovalla intensiteetillä nimensä mukaisesti. Eli tarkoituksena on nostaa sykettä hetkellisesti todella korkealle, esimerkiksi juoksuspurtilla. Treeni on yleensä aika lyhyt. Itse olen tehnyt noin 12-20 minuutin HIIT-treenejä. Ehkä tässä onkin se syy, miksi olen tykännyt näistä treeneistä, koska ne eivät vie paljoa aikaa. Tosin HIIT-treeni tuntuu kyllä aika kamalalta kun sen oikeasti tekee kunnolla!:D

No miten se sitten tehdään? Helppoa ja yksinkertaista. 

  • Lämmittele alkuun n.10minuuttia kävellen tai hölkäten.
  • Sitten lähdet juoksemaan KOVAA, niin kovaa kuin pääset. Juokse 30sekunttia
  • Palauttava kävely 90 sekunttia
  • Ja taas juokse 30 sekunttia
Ja tämän toistat x4. Lopuksi kannattaa vielä palautella hieman kauemmin ja kävellä rauhalliseen tahtiin vaikka se toiset 10 minuuttia jos on aikaa. 

Hyvin yksinkertainen ja tehokas treeni. Voi tehdä myös esimerkiksi crosstrainerilla, soutulaitteella, juoksumatolla tai kuntopyörällä. Itse tykkään ihan vain luonnossa juosta, koska silloin saa heti lähteä täysiä, eikä tarvitse takuta minkään nappuloiden kanssa!

Ei muutakuin kokeilemaan, hiki tulee varmasti! Hyvää viikonloppua💕



Kommentit

Suositut tekstit